Fostul antrenor al Simonei Halep, despre cazul de dopaj

Pe rețelele sociale a aparut un mesaj de susținere pentru Simona Halep, care a fost testată pozitiv la un control antidoping.

„Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, vreau să vorbesc despre persoana pe care o cunosc şi cu care am lucrat timp de şase ani. În primul rând, şi cel mai important, nu există NICIO şansă ca Simona să ia în cunoştinţă de cauză sau intenţionat orice substanţă de pe lista interzisă. Niciuna. Zero”, a spus Cahill.

„Ea este o sportivă care se stresează în legătură cu orice îi este prescris de către profesioniştii în medicină (ceea ce s-a înmplat rar) sau în legătură cu orice supliment (alimentar) pe care l-a folosit sau s-a gândit să-l folosească. Simona a folosit mereu cuvintele: Te rog verifică de două ori, de trei ori pentru a fi siguri că este legal, sigur şi permis. Dacă nu eşti sigur, nu îl iau”, a mai afirmat antrenorul.

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, despre cazul de dopaj al româncei: „Procesul care va urma va dezvălui răspunsuri la multe întrebări”

Cahill a subliniat că Halep a fost testată, în turnee şi inopinat, de multe ori.

„A făcut-o fără să se plângă, cu asigurarea că şi alţi sportivi au fost testaţi la fel de des. Să joace contra unor sportivi curaţi era important pentru ea. Este important pentru fiecare şi chiar dacă sistemul nu este perfect, el funcţionează. Integritatea Simonei este fără de pată, îşi respectă colegii, iubeşte jocul de tenis şi se află mereu cu picioarele pe pământ, fiind o campioană umilă şi abordabilă.