FEATUREDPoliticaRecenteTOP STORIES

Ziua Naţiunilor Unite 

ONU şi cele 193 de state membre sărbătoresc Ziua Naţiunilor Unite pentru a marca intrarea în vigoare, în 1945, a Cartei Naţiunilor Unite – documentul fundamental al celei mai importante organizaţii internaţionale din lume.

Adunarea Generală a ONU a recomandat în 1971 ca toate statele membre să facă din această zi o sărbătoare publică, dedicată informării popoarelor din lume cu privire la obiectivele și realizările Organizației Națiunilor Unite. A devenit o zi marcată la nivel mondial prin întâlniri, discuții, expoziții, precum și alte evenimente.

In 2022, cu prilejul acestei zile, Organizația Națiunilor Unite dorește să evidențieze acțiunile concrete pe care oamenii le pot face pentru a contribui la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă. Printre aceste acțiuni, potrivit site-ului oficial al ONU, se numără: donarea a ceea ce nu mai este folosit, evitarea risipei alimentelor, dar și a apei, vaccinarea familiilor pentru protecția lor, dar și a celor din jurul acestora, ajutarea și îndrumarea copiilor din comunitățile defavorizate să citească, reciclarea hârtiei, plasticului, sticlei și aluminiului, plantarea unui copac pentru a ajuta la protejarea medicului înconjurător.