Sanatate

4 magnifici ai imunității. Vitaminele C, D3, zincul și quercetina

Ne aflăm într-o perioadă a anului în care se vorbește foarte mult despre întărirea sistemului imunitar. Tuse, durere în gât, febră, nas înfundat sunt doar câteva dintre „activitățile” multora dintre noi în sezonul rece.
image

Da, este adevărat că vara suntem mai sănătoși decât toamna și iarna. Nu o spunem doar noi, ci o confirmă și studiile și, tocmai de aceea, ar trebui să luăm în considerare fortificarea organismului și întărirea sistemului imunitar.

Imunitate puternică în sezonul rece?

Să înțelegem, pe scurt, ce este sistemul imunitar. În primul rând, este bine să știm că sistemul imunitar înseamnă două componente: sistemul imunitar înnăscut și cel adaptativ. După cum îi spune și numele, sistemul imunitar înnăscut este cel pe care l-am dobândit până la naștere și reprezintă sistemul de răspuns rapid al organismului. El se ocupă de lupta cu antigenii și invadatorii din corp.

Ce putem să facem pentru a-l susține în perioada rece? Îi oferim suplimente de calitate, așa cum sunt cei 4 magnifici ai imunității: vitaminele C și D, quercetina și zincul.

Vitamina C – vitamina imunității

Cunoscută și ca „vitamina imunității”, vitamina C și-a câștigat popularitatea de-a lungul timpului datorită efectelor benefice pe care le are asupra sănătății: întărirea imunității, prevenirea răcelilor și virozelor comune. De ce avem nevoie de vitamina C? În primul rând, pentru că este o vitamină solubilă în apă, adică organismul nu poate să o stocheze. Din acest motiv, este nevoie de o completare prin legume și fructe (portocale, lămâi, varză, ardei gras etc.). În sezonul rece, atunci când nu reușim să consumăm suficiente legume și fructe crude pentru a ne asigura necesarul de vitamina C, este bine să apelăm la suplimente.

Vitamina C Premium cu Rodie

·         Ajută sistemul imunitar să funcționeze corespunzător.

·         Îți menține starea de sănătate în perioadele reci și te ajută să previi infecțiile respiratorii.

·         Îți redă energia și ajută la creșterea rezistenței, în perioadele în care ești suprasolicitat fizic sau intelectual.

Asigură-ți necesarul de vitamina D

Vitamina D3 a devenit o vitamină „la modă” în ultimul timp. Nu doar că este la modă, ci este și benefică. Vitamina Soarelui, așa cum mai este numită, se ocupă de producția de monocite (grupul de celule albe despre care vorbeam puțin mai devreme), întărind astfel sistemul imunitar și protejându-ne în sezonul virozelor.

Dacă vrei o imunitate puternică în lunile de iarnă, atunci Super Vitamin D3 cu ulei de cocos de la Zenyth vine în completarea Vitaminei C cu Rodie.

O capsulă conține 2000 UI Vitamina D3, doza de întreținere a imunității și a sănătății oaselor în sezonul rece.

Zincul: soluție antivirală

Știai că, dacă ai răcit și iei de la primele simptome zinc, acesta poate opri înmulțirea virusurilor? În plus, zincul te poate ajuta să îți recapeți gustul și mirosul. Zincul are capacitatea de a stimula sistemul imunitar, de a oferi protecție antioxidantă, de a crește și diferenția celulele T în celulele albe din sânge (de care avem nevoie pentru a ne proteja de diferite boli), de a ține sub control nivelul de histamină din corp și nu numai.

La Zenyth găsești produsul Zinc 25, un supliment alimentar cu sulfat de zinc și o doză de 25 mg zinc per capsulă. Sulfatul de zinc este forma cea mai studiată în ultimii ani pentru acțiunea sa în managementul infecțiilor respiratorii.

Quercetina: antiviral și antialergic natural

Quercetina este un pigment vegetal din plante ce a câștigat teren odată cu traversarea pandemiei, datorită proprietăților antivirale, antibacteriene și imunomodulatoare. Cunoscută și ca puternic antihistaminic natural, fiind deja aliata persoanelor alergice, quercetina s-a dovedit a fi eficientă și în tratarea răcelilor, încă din primele zile de simptome.

În plus, asocierea quercetinei cu vitamina C potențează efectele acesteia, exercitând o acțiune virală sinergică. Tot aici, este bine să includem și combinația quercetină – vitamina D, utilizate cu frecvent în ultimul timp atât în profilaxia, cât și în tratamentul infecțiilor virale. În plus, quercetina este un ionofor de zinc, cu alte cuvinte permite pătrunderea zincului în celule, acolo unde acesta își exercită acțiunea antivirală.