FEATUREDRecente

Zeci de turiști au fost blocați de o avalanșă

Avalanşa de mari dimensiuni a lovit cabana Capra şi parcarea din faţa imobilului, în cursul nopţii trecute. Nu sunt victime, dar sunt pagube materiale la cabană și mai multe maşini au fost avariate.

Cei 60 de turiști, blocați la cabana Capra, în urma unei avalanșe de proporții, vor fi mutați la o cabană din apropiere. Purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, Isabela Petre, a declarat pentru Digi24 că echipele de intervenție lucrează la deszăpezirea drumului de acces.

Mașinile turiștilor sunt îngropate în zăpadă. Au fost dislocate două șenilate de la ISU Vâlcea și ISU Olt și un utilaj special de la ISU Dâmbovița. Pe de altă parte, poliţiştii vor verifica modul în care turiştii au ajuns, pe un sector de drum închis circulaţiei, la Cabana Capra.

„În cursul nopţii trecute, pe DN 7C, în zona unei cabane, a avut loc o avalanşă de zăpadă, în urma căreia au fost avariate mai multe autoturisme şi aproximativ 60 de persoane au rămas isolate. Autorităţile cu atribuţii în domeniu sunt la faţa locului, pentru a lua măsurile necesare, în vederea evacuării persoanelor. Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş vor verifica modalitatea prin care persoanele respective au ajuns la cabană, iar dacă vor fi constatate abateri de la normele rutiere, se vor lua măsurile legale în consecinţă”, se arată într-o informare a IPJ Argeş, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, DN 7C este închis traficului, de la kilometrul 104, încă din octombrie, anul trecut, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul drumului, dar şi prin barieră la kilometrul 104.