RecenteTehnologie

BMW schimba denumirile modelelor sale: 48 de nume noi, înregistrate

Viitoarele modele de la BMW vor purta nume noi în viitorul apropiat. Conform publicației CarBuzz, constructorul bavarez a înregistrat în ultimele două săptămâni nu mai puțin de 48 de nume noi la Oficiul German pentru Mărci și Brevete.

Această schimbare apare datorită numărului din ce în ce mai mare de modele electrice pe care BMW le va lansa în următorul deceniu.
Noile denumiri vor începe cu prefixele i, X sau iX, în cazul celor mai multe modele.

De exemplu, viitorul model i750 va face referire la versiunea electrică a Seriei 7, în timp ce numele X750 va duce cu gândul la SUV-ul X7. La final, denumirea iX750 oferă indicii asupra unei versiuni electrice a lui X7.

În cazul viitoarelor modele cu motoare termice, convenția actuală va fi ușor modificată. Luăm ca exemplu diferitele versiuni de motorizări ale lui BMW Seria 5. Versiunea cu motor clasic va purta numele 530i, indiferent dacă aceasta are motor diesel sau pe benzină. Cu alte cuvinte, va dispărea sufixul d.

Alături de asta, versiunea hibridă va fi botezată 530e, în timp ce versiunea electrică va fi denumită i530.

Cu privire la versiunile de performanță, unul dintre viitoarele modele ale bavarezilor va fi botezat M350. Nu este clar dacă acesta va fi numele unui viitor M3 sau un fel de înlocuitor pentru modelele de performanță intermediare, precum M340i. Lipsa unui sufix la finalul numelui face ca tipul de propulsor al unei astfel de versiuni să fie necunoscut.

Deocamdată, nu se știe când va fi adoptată noua convenție de denumire pentru viitoarele modele BMW. Lista completă cu numele noi poate fi accesată aici.