Dan Barna a fost lovit de o mașină. Martorii spun că nu s-a asigurat

Dan Barna, fostul vicepremier a fost implicat într-un accident rutier. Politicianul a fost lovit de o maşină în momentul în care traversa strada pe o trotinetă electrică. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar în imagini se vede cât de serios a fost impactul. Liderul USR a fost aruncat câţiva metri în intersecţie. Iniţial, a refuzat să meargă la spital. Ulterior, a mers totuşi la Floreasca pentru îngrijiri medicale. Martorii spun că a trecut pe roşu, fără să se asigure. 

31 martie, ora 19.10. Dan Barna traversează bulevardul Ion Mihalache. O maşină îl izbeşte în plin pe politician. Momentul este surprins de camerele se supravghere montate în zonă. Pe imagini se vede cum liderul USR e trântit pe asflat, la câtiva metri de maşina care l-a lovit, iar trotineta ajunge din impact zeci de metri mai departe.  O tânără priveşte şocată momentul accidentului.       

“Incidentul a avut loc chiar în acestă intersecţie, al oră de vârf, atunci când traficul era foarte aglomerat. Dan Barna venea pe trotinetă aici, pe bulevardul Ion Mihalache, iar şoferiţa care l-a izbit ieşea de pe strada Ion Mincu.” 

Martor: “Doamna avea verde la semafor şi a trecut corect. Ea avea dreptul să circule. Dânsul nu s-a asigurat! Nici măcar nu a oprit. Maşinile erau oprite, dânsul a trecut printre maşini.” 

Dan Barna se ridică şi dă explicaţii minute bune agenţilor de poliţie care au ajuns în mai puţin de un minut la locul accidentului. Politicianul a refuzat să fie dus la spital. Însă după două ore mai târziu, a mers singur la camera de gardă de la Floreasca. Apoi, a povestit pe Facebook ce s-a întâmplat. 

“Am fost acroșat de o mașină pe o trecere de pietoni semaforizată din Capitală. (…) starea mea de sănătate este bună, urmările nu sunt grave, trebuie doar ceva repaus.” le-a transmis urmăritorilor săi. 

Oana Pîrvan, Brigada Rutieră: “Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră au observat că o persoana de sex bărbătesc care traversa drumul public pe o trotinetă electrică, la intersecţia cu str. Arh. Ion Mincu, ar fi fost acroşată de un autovehicul aflat în mişcare.”