BusinessEntertainment

Ape curate asumate si emoţii trecătoare, precum vremea de la … METEO

Sambata, pe 20 mai, este  Ziua Mondiala a Meteorologiei, ocazie tocmai buna pentru a discuta despre apa din natura si emotiile noastre.

In cadrul proiectului „Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Carpatica, ne dorim ca tu sa cunosti cat mai bine apa si sa contribui la pastrarea curateniei ei.

Ne-am intalnit astazi, in avans, cu elevii Scolii Gimnaziale Petre Ghelmez, din Bucuresti, pentru a afla mai multe informatii despre transformarea apei si despre asemanarile cu emotiile din interiorul nostru.

Cum să fii un bun meteorolog al emoţiilor?

Cei mai multi copii au raspuns ca sunt bucurosi, fericiti, veseli, dar au avut si valuri trecatoare de tristete, frica sau ingrijorare. Important este ca ne observam emotiile si le lasam sa treaca. Sunt doar niste stari, cu care nu este cazul sa ne identificam.

Am incropit un „picnic scolaresc” cu cei de la clasa a III-a B. Ne-am asezat frumos pe banca servetelul din panza, paiul din hartie si farfuriuta din carton, iar apoi am scris si „am pus pe farfurie” toate starile interioare. Apele trecatoare!

Am invatat apoi sa le transformam folosind „paiul din dotare”, care, cu doar o suflare, ne curata starile neplacute, iar fluturele, simbol al transformarii, ne-a reamintit astazi ca exista intotdeauna si o perspectiva luminoasa, in orice ne aduce viata.

Ne-am hidratat corect si ne-am imprietenim si mai mult cu APA, sub toate formele ei. Ne-am ascuns de ploaia de afara, iar umbrelele le-am folosit ca pe un scut protector … contra starilor interioare mai „umede”.

 Cu „meteorologii de serviciu” ne-am „insorit” starea interioara si ne-am infrumusetat emotiile. Acum le recunoastem mai usor, atunci cand apar in interiorul nostru sau pe chipurile celor cu care interactionam.  Si, sa tinem minte un lucru: emotiile sunt stari trecatoare; ele vin si pleaca, sunt schimbatoare precum vremea de la … METEO! Isi urmeaza cursul in circuitul naturii exterioare si interioare. Solid – lichid – gazos. Cald – rece, rece – cald.

Pe întreaga planetă, apa este mereu in mișcare și transformare.  Evaporarea și condensarea, respectiv solidificarea și topirea alterneaza mereu, precum emotiile noastre!

Asuma-ti si tu o mica parte de contributie pentru a pastra apele interioare si exterioare cat mai curate!

Ne dorim ca şi tu să fii mereu informat, astfel ȋncȃt să devii  conştient  de importanţa atitudinii  personale şi de impactul  asupra  mediului ȋnconjurator, de grija pentru  sustenabilitate şi păstrarea curăţeniei elementelor ce susţin viaţa pe Pamȃnt.

Evenimentul lunar “APE CURATE ASUMATE” este organizat  de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).