PoliticaRecente

Agenţia centrală de informaţii a SUA (CIA) caută ruși pentru spionaj

Directorul CIA, William Burns, a afirmat în luna iulie că nemulţumirile din rândul anumitor cetăţeni ruşi în legătură cu războiul din Ucraina creează o oportunitate rară de a recruta spioni şi că CIA nu poate lăsa să îi scape acest prilej.

C.I.A – Agenţia centrală de informaţii a SUA, care încearcă să recruteze cetăţeni ruşi ca spioni, a difuzat un video adresat oficialităţilor de la Moscova în care li se cere acestora să spună adevărul despre un sistem plin de denunţători mincinoşi.

CIA a difuzat pe social media un video în limba rusă, intitulat „De ce am luat legătura cu CIA – pentru mine”, ce arată un presupus oficial rus mergând prin zăpadă în ceea ce pare a fi un oraş din Rusia.

„Înainte credeam că adevărul are o oarecare valoare. Cei din jurul vostru ar putea să nu dorească să audă adevărul. Dar noi vrem”, afirmă în limba rusă personajul din înregistrarea video, care apare intrând într-o clădire guvernamentală rusă cu stema cu vulturul bicefal.

CIA explică, de asemenea, celor interesați cum se pot transmite în siguranță informații despre Rusia.

„Misiunea noastră globală cere ca indivizii să poată contacta #CIA în siguranță de oriunde. Acest videoclip arată un rus fictiv care ia decizia dificilă, dar importantă, de a contacta în secret CIA. La CIA, avem datoria solemnă de a-i proteja pe cei care lucrează cu noi în întreaga lume. Dacă contactați CIA pentru a împărtăși informații despre Rusia, vă rugăm să faceți acest lucru în siguranță prin portalul nostru de pe dark web. Atunci când este posibil, CIA și-a verificat conturile de social media prin procesul oficial al fiecărei platforme. Canalul oficial Telegram al CIA (t.me/s/SecurelyContactingCIA) are o bifă albastră din iunie 2023 și linkul său este prezentat în bios-ul celorlalte conturi de socializare ale CIA: Facebook, Instagram și X (fost Twitter). Fiți atenți la conturile care pretind că reprezintă CIA, verificați listele oficiale ale conturilor noastre publice și fiți conștienți de faptul că conturile frauduloase pot folosi nume de conturi scrise greșit, care seamănă foarte mult cu site-urile oficiale CIA.”, este mesajul agenției pe rețelele de socializare.

După eşecuri majore în atacurile de la 11 septembrie 2001 şi de războiul din Irak, serviciile de informaţii americane şi britanice au proclamat o victorie în domeniul intelligence legată de invazia rusă în Ucraina prezentând în avans planurile Kremlinului.

Moscova acuză Regatul Unit şi SUA de sprijinirea Ucrainei în încercarea de a îndepărta Rusia şi de a pune mâna pe resursele naturale ale acesteia, acuzaţie respinsă de Londra şi Washington.