Recente

Lansarea unor trasee turistice în zona Agnita – Dealu Frumos | Concurs de tip vânătoare de comori

Lansare trasee turistice în zona Agnita – Dealu Frumos.

Grupul de Acțiune Locala Microregiunea Hartibaciului organizează evenimentul de lansare a traseelor turistice marcate în cadrul proiectului “Trasee turistice în Colinele Transilvaniei”. Acesta va avea loc miercuri, 30 Noiembrie 2022, în zona Agnita – Dealu Frumos și va consta în parcurgerea traseului Agnita – Dealu Frumos, marcat prin proiect, un concurs de tip vânătoare de comori, foc de tabără cu muzică folk, cină tradițională.

La eveniment se vor putea testa si biciclete electrice. Organizatorii vor pune la dispoziția participanților biciclete electrice, în limita disponibilității, pe principiul primul venit, primul servit.

Evenimentul va avea urmatorul program:
  • 11.00- Intalnire participanti, in loc. Agnita, Piata G.D.Teutsch nr.1, Biserica evanghelica fortificata
  • Plecare pe traseul marcat de langa Biserica evanghelica fortificata din Agnita, pana in satul Dealu Frumos, la Biserica evanghelica fortificata ( distanta totala, 7,5 km, diferenta de nivel 229 m)
  • 13.30 – degustare de produse traditionale, la Pensiunea Elisabeta – Centrul Tarii, loc. Dealu Frumos, nr.350.
  • 14.30- premierea concursului
  • 15.00- 17.00- activitati in aer liber, la Pensiunea Elisabeta -Centrul Tarii ( plimbari cu biciclete electrice)
  • 17.00 – Foc de tabara cu muzica folk si cina traditionala

Despre Vânătoarea de comori naturale – #DescoperăPădurea

Concursul este destinat famillilor, dar se poate participa și individual. Fiecare participant va primi o listă a obiectelor amplasate pe traseu și o listă cu fotografii de realizat pe parcursul traseului marcat Agnita – Dealu Frumos. Fiecare element de pe listă are un anumit punctaj; prin însumarea punctelor se va stabili clasamentul, pe fiecare dintre cele două categorii – Familie și Individual.

Înscrierea la concurs este GRATUITĂ, prin completarea formularului disponibil la acest LINK. Numărul de locuri este limitat iar criteriul de alegere este PRIMUL VENIT – PRIMUL SERVIT.

Despre proiect

Eveniment  realizat în cadrul proiectului ”Trasee turistice în Colinele Transilvaniei”, finanțat prin Măsura 19 – LEADER, Submăsura 19.3 B, Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Grupul de Acțiune Locală Asociația Transilvană Brașov Nord,  în parteneriat cu Asociația Grupul de Acțiune Locală Dealurile Târnavelor, Asociația Grupul de Acțiune Locală Podișul Mediașului și Asociația Grupul de Acțiune Locală Microregiunea Hârtibaciu, și-au propus ca, prin acest proiect, să contribuie la dezvoltarea și promovarea traseelor turistice din Colinele Transilvaniei.  Au fost create 4 echipe locale de voluntari care au oferit sprijin în marcarea și, în viitor, în întreținerea acestor trasee. În 2022 au fost marcate noi trasee turistice în Colinele Transilvaniei (peste 120 de kilometri).