Citronex va construi sere de tomate la Dumbrăveni

Citronex va construi sere de tomate la Dumbrăveni. Investiția firmei poloneze ar urma să se întindă în final pe circa 50 de hectare.

Marţi, 17 ianuarie, Primăria Dumbrăveni va semna contractul de vânzare-cumpărare a terenurilor fostelor sere cu Citronex, desemnată câştigătoare în urma licitaţiei din luna decembrie 2022, precum şi aprobarea amplasamentului.

Conform primarului Emil Dîrloșan, citat de publicația Puterea, într-o primă fază se vor construi pe 10 ha de teren, ceea ce presupune un efort financiar estimat la aproximativ 25 milioane Euro.

Serele de la Dumbrăveni vor fi cele mai mari din ţară şi ar urma să aprovizioneze în principal piaţa internă. Polonezii vor demara lucrările pe primele 10 hectare în 2024. Investiția ar asigura în jur de 120 locuri de muncă.

Avem cerere de la polonezi pentru o suprafaţă între 30 şi 50 hectare. În  contractul cu ei şi în caietul de sarcini avem prevăzut să aibă minimum 10 hectare în cinci ani, iar în doi ani trebuie să obţină autorizaţia şi să demareze construcţia”, a declarat primarul Emil Dârloșan.

Discuţiile cu polonezii durează de aproape doi ani și au fost finalizate după clarificarea situaţiei juridice a terenurilor. Primăria deţine 33 hectare, iar 12 ha aparţin unor furnizori privaţi.