3 autori români de top în portofoliul editurii CUANTIC

Editura “CUANTIC”  publica și promoveaza autori români de excepție.

Cărți de referință ale scriitorilor Ovidiu PECICAN, Stelian TĂNASE și Constantin CUBLEȘAN vor fi publicate în curând de Editura Cuantic.  

Ovidiu PECICAN va publica, în 2023, la Editura CUANTIC, două lucrări.

Prima carte se numește ROMÂNIA – Stat și Cultură (1866 – 2018) și reprezintă o interpretare sintetică a istoriei românești de la apariția statului român până astăzi, insistând asupra curentelor de gândire și a celor artistice manifestate în acest interval de timp. Autorul a fost interesat de dinamica de factură culturală din interiorul noului stat, inclusiv prin recursul abundent la opiniile unora dintre principalii protagoniști și observatori ai evoluției României ca stat.

A doua carte – în 2 volume – este Istoria românilor de la origini. Atunci când primul volum a fost finalizat, criticul și eseistul literar Petru Poantă se referea la „caracterul oarecum recapitulativ al cărții, cu încercarea de a răspunde la câteva întrebări: «Cine sunt românii? De unde vin ei? Ce fel de limbă este româna? Ce valori are la bază civilizaţia românească? Prin ce încercări a trecut poporul român?».

Stelian TĂNASE – publică o nouă carte la Editura CUANTIC. După cartea Istoria căderii regimurilor comuniste, bine primită de public, urmează o altă carte din zona istorico-politică: Cioran și Securitatea.

Stelian Tănase este scriitor,  eseist, istoric, politolog, publicistscenaristregizor, realizator de televiziune și analist politic român. A absolvit Facultatea de Filosofie-Istorie din cadrul Universităţii din București, unde a obţinut, în 1996, titlul de doctor în sociologie. A fost profesor la Facultatea de Știinţe Politice a Universităţii din București. A fost primul președinte al Grupului pentru Dialog Social și redactor-șef, în 1990, al Revistei 22. Între anii 2014–2015, a fost președinte-director general al TVR. Opera lui acoperă trei zone importante: ficțiunea (romane), non-ficțiunea (știință politică, istorie, cercetarea arhivelor) și memorialistică.

Potrivit lui Stelian Tănase, personalitatea lui Emil Cioran este încă puțin cunoscută. El s-a dorit descifrat exclusiv pe seama cărților sale apărute după război. 

Constantin CUBLEȘAN, publică, în premieră absolută, la Editura Cuantic cartea Leonida Neamțu și Universul Fantezist al Aventurii.

Lucrarea are un caracter biografic și cuprinde atât repere biografice, cât și rezumate condensate ale operelor lui Leonida Neamțu, cărora Constantin Cubleșan le conferă nume ce surprind esența acestor cărți. Exemplificăm aici cu selecții din cuprins:

  • ÎN CĂUTAREA UNUI IDEAL (titlul original al cărții este Frumusețea pietrei nevăzute)
  • DESPRE DRAGOSTE ȘI SINGURĂTATE (Știi, Lavinia, caracatițele…)
  • REȚETA ROMANULUI ABSURD (Strania poveste a Marelui Joc)

Odată cu apariția acestei cărți, Editura Cuantic le oferă ca bonus cititorilor săi romanul

Strania Poveste a Marelui Joc,realizând, cu această ocazie, o carte inedită, cu 2 coperți principale, ce include un roman, o biografie și rezumate ale operei lui Leonida Neamțu!

Colecționarii de carte vor putea achiziționa dintr-un tiraj limitat, o ediție cartonată, semnată de Constantin Cubleșan și de unul dintre marii fani ai romanului Strania Poveste a Marelui Joc – Crin Triandafil -Theodorescu!

Cărțile vor fi disponibile pe edituracuantic.ro.